Stucwerk

Stucwerk wordt ook wel pleisterwerk genoemd. Het is een manier om oneffen en onaantrekkelijke muren en plafonds netjes af te werken. Soms dient stucwerk als ondergrond voor een eindafwerking, soms is het stucwerk zelf de eindafwerking. Er bestaan veel verschillende soorten stucwerk met elk een eigen uitstraling.

Glad stucwerk
Dit is de meest gekozen afwerking voor binnenmuren en plafonds. Een glad gestuukte muur kan gesausd of behangen worden. Bovendien kan glad stucwerk gecombineerd worden met sierlijstwerk en ornamenten, wat een stijlvolle, klassieke uitstraling heeft. Vooral in oudere panden wordt dit vaak toegepast.

Sierpleister
Sierpleister is stucwerk met korrelstructuur. Een veel gekozen sierpleister is spachtelputz. Dit bestaat voor 80% uit marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddel. De korrelgrootte varieert van een halve millimeter tot 4 millimeter. Spachtelputz is in vrijwel elke kleur te maken door het toevoegen van natuurlijke pigmenten. De afwerking is kleurecht, stootvast en het materiaal is tevens geschikt voor buitenmuren.

Decoratief stucwerk
Decoratief stucwerk als frescolori, beton ciré, betonlook en stucdeco zijn verschillende manieren om een geheel eigen uitstraling aan een ruimte te geven. Van landelijk klassiek tot trendy en van romantisch tot zakelijk. De technieken en materialen verschillen allemaal net iets van elkaar en ook de eigenschappen als vochtbestendigheid en reinigbaarheid zijn verschillend. Om een goede keuze te maken, bent u van harte welkom in de showroom.

Schuurwerk
Schuurwerk wordt aangebracht op een voorbehandelde ondergrond. Door draaiende en vegende bewegingen met een fijne spons wordt een schuureffect bereikt. Dit is zowel bij direct als indirect licht goed te zien en door de verandering van de lichtval zal schuurwerk er steeds anders uitzien.

Lijstwerk en ornamenten
Met sierlijstwerk en ornamenten geeft u een geheel eigen stijl aan een ruimte. Een mogelijkheid is ook om de verlichting in het lijstwerk te integreren of om plafondornamenten rond het ophangsysteem van bijvoorbeeld een kroonluchter aan te brengen. Wij werken met massief gegoten lijsten en ornamenten van gips.

Buitengevel stuken
De buitengevel moet tegen alle weersinvloeden bestand zijn en dit vraagt dan ook om een speciale behandeling. Wij werken met speciale buitengevelsystemen die uw buitengevel waterdicht maken, maar die wel dampdoorlatend zijn, wat nodig is om schimmelvorming te voorkomen. Mineraal gebonden sierpleister – zoals spachtelputz – zorgt ervoor dat algen en schimmels geen kans krijgen, waardoor de gevel onderhoudsvrij is. Er zijn verschillende afwerkingen en korrelgroottes mogelijk, wij laten ze u graag in de showroom zien. Wij kunnen ook schiftingen trekken, dit wekt de indruk dat de gevel is opgetrokken uit (beton)blokken.

 

Schilderwerk

Wij leveren zowel binnen als buiten hoogwaardig schilderwerk, waarbij wij ook een gedegen voorwerk – zoals het reinigen, schuren, repareren en voorbehandelen – tot onze taak rekenen. Ook het sausen van een gestuukt plafond of het airless spuiten van bijvoorbeeld een gestuukte wand nemen wij natuurlijk graag voor onze rekening. Airless spuiten is zeer geschikt voor grote oppervlakken en grove ondergronden en geeft dan een perfect egaal resultaat zonder dat bijvoorbeeld kwastaanzet en rollerbanen te zien zijn. Wij werken met professionele materialen en technieken die een perfect eindresultaat geven dat jarenlange bescherming van de ondergrond biedt. De verven zijn verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans. Uiteraard kunnen deze in elke gewenste kleur gemengd worden.

 

Voegwerk en gevelrestauratie

Bij een gevelrestauratie of reiniging kan het nodig of wenselijk zijn dat de gevel opnieuw gevoegd wordt. Onze vakmensen beheersen diverse voegtechnieken als platvol en verdiept voegen, geborsteld voegen, knip- en snijvoegen, enzovoort. Graag vertellen wij u meer over deze verschillende vormen van voegen en geven u advies over de juiste techniek voor uw gevel.

 

Verbouwingen

De medewerkers van Simon Smits hebben jarenlange ervaring in de bouw en wij zetten die expertise graag in voor restauraties, renovaties en verbouwwerkzaamheden. Onze mensen zijn in te schakelen bij de meest uiteenlopende klussen in en rond de woning of bedrijfspand, hoe klein of groot ook. Wij plaatsen dakkapellen, installeren keukens, verzorgen de aanbouw van een serre en isoleren muren. Door onze vakkundige kijk op de logistiek rond een verbouwing, kunnen wij elke klus klaren op een manier die voor u de minste overlast geeft. Wij denken daarbij actief met u mee en kunnen u adviseren met creatieve oplossingen voor specifieke problemen. Vanzelfsprekend staan de wensen en belangen van u als klant voor ons centraal.
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op en laat u verrassen door ons passende aanbod.

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Contactinformatie

Simonsmit Stukadoors
Kortenaerstraat 61
2315 TL, Leiden
Tel: 06-25386138
Email: Simon_smit1@hotmail.com
KvK: 53064739
BTW: 202923356B01

Waarom Simonsmit Stukadoorsbedrijf?

  • Scherpe prijzen

  • 10 jaar ervaring

  • Betrouwbaar en netjes

  • Snel en accuraat

  • Garantie op geleverd werk